Eerste afspraak

Eerste afspraak

Wat kun je verwachten van de eerste afspraak bij Fysioprofit

Tijdens de eerste afspraak bij onze fysiopraktijk in Oosterhout of onze fysiopraktijk in Waalwijk kun je plaatsnemen in de wachtkamer en word je op de afgesproken tijd door jouw behandelend fysiotherapeut opgehaald. De fysiotherapeut vraagt je bij de eerste afspraak om enkele persoonsgegevens zodat een behandeldossier aangemaakt kan worden. Hierna word je gevraagd naar jouw gezondheidsprobleem. Meestal wordt dit gesprek gevolgd door een onderzoek. Tijdens het onderzoek kan je gevraagd worden om je gedeeltelijk uit te kleden. De fysiotherapeut zal de behandelruimte verlaten tenzij het voor het onderzoek functioneel is je daarbij te observeren. Het onderzoek zal ongeveer 30 minuten in beslag nemen. 
Naar aanleiding van de resultaten uit dit onderzoek zal er een behandelplan opgesteld worden. Dit behandelplan zal de therapievorm en het aantal behandelingen omvatten en zal met u worden besproken. De fysiotherapeut maakt na afloop een nieuwe afspraak. Tevens zal er al gestart worden met de behandeling.
Bij de eerste afspraak graag het volgende meenemen:
  • Eventueel de verwijsbrief
  • Eventueel makkelijk zittende kleding
  • Geldig identiteitsdocument
  • Handdoek
Bij de tweede afspraak zal direct gestart worden met de behandeling van jouw klacht. De duur van een behandeling zal gemiddeld 30-60 minuten bedragen (inclusief aan- en uitkleden).

Een afspraak afmelden

Indien je in het bezit bent van een reanimatie verklaring ben je zelf verantwoordelijk om dat door te geven aan de behandelend fysiotherapeut. 

Naar de fysiotherapeut zonder verwijsbrief

Indien een afspraak om welke reden dan ook niet door kan gaan, dient dit 24 uur voor de afgesproken behandeling gemeld te worden. Bij het niet of niet tijdig afzeggen van de afspraak wordt het volledige tarief van de voorgenomen behandeling bij je in rekening gebracht. In overleg met het secretariaat of uw behandelend fysiotherapeut kan bij ziekte of onvoorziene omstandigheden van deze regel worden afgeweken.