Marlou de Wit

Fysiotherapeut Oosterhout

Specialisatie:
  • Algemene fysiotherapie
  • Sportfysiotherapie
  • Orthomoleculaire voeding

In 2011 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool in Breda. Ik heb voor het vak fysiotherapie gekozen omdat ik graag een beroep wilde uitoefenen waarin ik met mensen kan werken en kan helpen. Daarnaast wilde ik een beroep waarin ik zelf ook actief bezig ben. Ook heb ik altijd interesse gehad in het menselijk lichaam. 

Als orthomoleculair therapeut begeleid ik mensen richting een gezond voedingspatroon. Dit is een persoonlijk advies gericht op het individu. Het is ontwikkelt om lichamelijke of psychische klachten te behandelen. Dit sluit goed aan op mijn beroep als fysiotherapeut aangezien voeding en beweging nauw samenhangen.

Na de opleiding fysiotherapie heb ik (van 2012-2014) een 2 jarige opleiding tot Physical Rehabilitation Trainer gevolgd aan de International Academy for Sportscience. In 2015 ben ik begonnen aan mijn opleiding tot claudicatio therapeut. Als claudicatio therapeut behandel ik mensen met etalagebenen.

Ook ben ik in 2015 gestart met de opleiding tot orthomoleculair therapeut bij Stichting Educatie, Atrium Innovations, deze heb ik afgerond in 2016. 

Iedere patiënt komt naar een fysiotherapeut met een bepaald doel of wens, wat hij of zij wil bereiken met de therapie. Samen probeer je naar dat doel toe te werken. Wanneer we dat doel bereiken en een patiënt tevreden de deur uitstapt geeft mij dat de meeste voldoening.

Als fysiotherapeut zie ik voornamelijk patiënten met orthopedische klachten (klachten aan het bewegingsapparaat). Denk hierbij aan rug, knie, heup, enkel, nek en schouderklachten. Ook begeleid ik patiënten met doorbloeding problemen in de benen (etalage benen). 

Als toevoeging op fysiotherapie geef ik ook voedingsadvies om patiënten een gezond voedingspatroon te bieden en zo meer invloed uit te kunnen oefenen op hun eigen gezondheid.

Marlou is aanwezig op: 
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag